Kryty na ovce

27.04.2011 15:28
Jeden chovatel slyšel o krytech na ovce, které chrání vlnu před zašpiněním a rostlinými nečistotami. Sám chtěl zpracovávat vlnu, ale všechna vlna, co ostříhal, byla tak špinavá, že ji musel vyhodit na kompost. Poté vyzkoušel kryty na ovce a je nadšen.
 
Chválí si, že má konečně krásně čistou vlnu, u černých oveček přes léto nedochází k reznutí a zvyšuje se tak i zdraví oveček.
 
 
Ovečky v krytech - 2 ovečky jsou v krytech již 2 týdny(to jsou ty s béžovohnědými kryty a 1 ovečka právě do krytu zabalená :
 
kryty na ovce
 
Vlna ovce bez krytu:
 
zašpiněná vlna
 
a ohlasy:
 

Eva Papulová:
 
Je to možná pro někoho, kdo zpracovává vlnu praktické, ale nehezké a nepřirozené.Také záleží z čeho jsou kryty vyrobeny. Pokud z neprodyšného materiálu, tak si myslím i ze zdravotního hlediska nevhodné. Ano, rouno možná zůstane čisté bez travin, semen a bodláků, ovšem hrozí riziko zamoření živými organizmy parazity a možná i plísněmi a pod. Myslím si, že by se měla zachovat přirozenost a volnost těchto krásných oveček a raději si dát tu práci, vlnu vyčistit a moci se dívat na volně pasoucí se barevné stádečko.